fbpx

Koop hier het life changing boek: “Love Your Body – Het Oh Wauw Effect”

Elisa Schipper
Elisa Schipper

Founder Love Your Body Movement

Ook wel eens zin om je partner achter het behang te plakken?

Ben je soms ook zo geïrriteerd naar je partner? Of kan je hem of haar soms wel wat doen? Of voel je je gekwetst als hij of zij in jouw ogen iets heel onaardigs zegt?

Ik denk dat we dit allemaal wel herkennen.

Honey, I’ve got news for you: Het is allemaal een spiegel van wat jij op dit moment over jezelf geloofd.

Yep, I know, dat is best confronterend. Want ik zeg eigenlijk tegen je dat wat de ander tegen je zegt, en jou zo raakt, iets is wat jij zelf van jezelf vindt.

Én ja, ik zeg ook tegen je het aantrekt. Niet omdat je het leuk vindt natuurlijk, maar omdat je er iets mee kunt veranderen.

Ik zal je een voorbeeld geven. Mijn lieve man, Pol, komt ’s avonds thuis van zijn werk. Ik heb de hele dag thuis gewerkt. Hij stelt dan een vraag over de vaatwasser: “Heb je deze nog niet leeg geruimd”? Meteen gaan mijn nekharen overeind en start ik mijn aanval terug door mijzelf te verdedigen: “Ik heb de hele dag zitten werken hoor, denk je dat ik niks te doen heb ofzo”??

Voel je hem al? Ik zat meteen in de hoogste boom.

En waar zit ‘m nu de spiegel, vraag je je af. Goeie vraag. De spiegel zit ‘m in wat je, in dit geval mij, zo raakt. Pol stelt feitelijk gezien gewoon een vraag. Ik verbind daar een oordeel en een negatief gevoel aan. En dat gevoel is van mij.

Wanneer iets wat een ander tegen je zegt je pijnlijk raakt, zegt dat iets over wat jij over jezelf bent gaat geloven en botst met wie je eigenlijk bent. Het is niet helpend en daarom handig om aan te pakken.

Ik laat mij door Pol raken, dus ik weet dat ik ergens nog een overtuiging heb over dat onderwerp. Namelijk: ” Ik werk niet hard genoeg”, of, “Ik doe het niet goed genoeg”.

Zodra je weet wat je beperkende gedachte is kan je deze gaan neutraliseren. Ik ben namelijk wel goed genoeg en voel me een stuk gemotiveerder en energieker wanneer ik mezelf dát vertel, i.p.v. mijn beperkende gedachte te herhalen. Wanneer ik dit inzie heeft de spiegel zijn werk gedaan en hoef ik hier dus niet meer mee geconfronteerd te worden.

Zo’n spiegel is dus geen straf omdat je het niet goed doet; het is een liefdevol signaal dat je zachter naar jezelf mag zijn en je jezelf niet zoveel rottigs moet wijsmaken.

Zie het als een uitnodiging voor meer liefde en geluk in je leven.

Is het altijd makkelijk? Neeeee, echt niet, maar het is het zeker waard er af en toe bij stil te staan.

Oh ja, vergeet ik je bijna te vertellen hoe het bij mij afliep. Ik heb een schoonmaakster genomen. Gewoon omdat ik het waard ben 🙂